CHP TÜZÜĞÜNDE MADDE DEĞİŞTİRİLDİ

Bu kişiler il, ilçe başkanı olamaz

CHP 6-7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşen 20. Olağanüstü Kurultay'da tüzüklerinde yer alan milletvekilleri, belediye ve il genel meclis üyeleri hakkındaki maddeyi değiştirdiklerini açıkladı. Buna göre yapılan açıklamada "Nüfusu 20.000’den fazla olan yerlerde milletvekilleri, belediye ve il genel meclis üyeleri, kongrelerde aday olamazlar ve ilçe kongre delegesi olarak seçilemezler, il/ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi olamazlar" ifadeleri yer aldı.
 

Madde değişikliği açıklandı

CHP tarafından yapılan açıklamanın tamamı ise aşağıdaki gibi:
 
6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşen 20. Olağanüstü Kurultayda, Tüzüğümüzün 41/2. Maddesi “Nüfusu 20.000’den fazla olan yerlerde milletvekilleri, belediye ve il genel meclis üyeleri, kongrelerde aday olamazlar ve ilçe kongre delegesi olarak seçilemezler, il/ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi olamazlar.” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 6 Eylül 2024 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bu hüküm, bu tarihten itibaren yapılacak olan Gençlik Kolları kongrelerinde geçerli olacaktır. Durumun üyelere ve örgüt birimlerimize duyurulması gerekmektedir.
İşlemlerin bu duruma göre yürütülmesini önemli rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.